Verhuiskosten en herinrichting na letselschade

Wanneer u noodgedwongen moet verhuizen na een ongeval, krijgt u te maken met verhuiskosten en kosten van een herinrichting. Deze kosten had u niet hoeven maken als het ongeval niet had plaatsgevonden en hierdoor kunt u in financiële problemen komen. Bij een verhuizing krijgt u onder andere te maken met de volgende kosten:

  • Het plaatsen van een traplift
  • Verhuizen van uw spullen door een verhuisbedrijf
  • Het aanpassen van uw tuin met een verhoogd pad
  • Vloerbedekking laten plaatsen
  • Het laten maken van gordijnen
  • Inhuren van een schilder
  • Kopen van hulpmiddelen zoals een verstelbaar bed

Moet u noodgedwongen verhuizen omdat uw huis ongeschikt is geworden na letselschade? Dan komt u in aanmerking voor een vergoeding van de verhuiskosten.

Door het ongeluk van mijn moeder konden wij niet meer in ons oude huis blijven wonen. Ook aan het nieuwe huis moesten aanpassingen worden gedaan. LetselVerhalen heeft ons geweldig geholpen deze verhuiskosten te claimen.

LetselVerhalen inschakelen:

  • We bespreken samen uw schadeclaim
  • We bieden u gratis rechtshulp
  • Hulp door ervaren letselschadejuristen
  • Werkzaam in heel Nederland

Gratis hulp bij het claimen van uw verhuiskosten

Wilt u weten of u recht heeft op een verhuisvergoeding? De vakkundige letselschadejuristen van LetselVerhalen adviseren en begeleiden u graag bij het claimen van de verhuiskosten na letselschade. Tijdens het gehele juridische en financiële traject begeleiden en ondersteunen we u, zodat u zich volledig kunt bezighouden met uw herstel. Wij heten u van harte welkom op ons hoofdkantoor in Breda of op een van onze vestigingen in UtrechtAmsterdamMaastrichtTerneuzen of Hilversum voor een kennismakingsgesprek. Wanneer dit niet lukt, komen wij ook graag bij u thuis.

Welke kosten kan ik claimen?

U kunt een beroep doen op deze schadepost wanneer uw huidige woning ongeschikt is geworden na uw ongeval. In sommige gevallen is dit met een aantal aanpassingen te verhelpen, hiervoor kunt u de gemeente raadplegen op basis van de Wet Maatschappelijke ondersteuning (WMO). Wanneer de aanpassingen te veel geld kosten, kan de gemeente ervoor kiezen een verhuisvergoeding te geven.

De kosten die u maakt voor de gedwongen verhuizing, nemen we mee in de letselschadeclaim. Wanneer u bijvoorbeeld uw koopwoning dient te verruilen voor een huurwoning, kan er een probleem ontstaan bij de winst die u maakt of het verlies dat u moet incasseren. Wij snappen als geen ander dat u hier een van onze ervaren letselschadejuristen bij nodig heeft.

Verhuisvergoeding door de zorgverzekering

Het is van belang dat u de verhuiskostenvergoeding aanvraagt voordat u gaat verhuizen. De gemeente beoordeelt namelijk of de woning geschikt voor u is. Wanneer u de vergoeding krijgt, wordt dit meestal achteraf uitgekeerd. Onze tip is dan ook: bewaar de bonnetjes en rekeningen van alles wat u koopt, want het kan zijn de gemeente hiernaar vraagt. Per situatie is de maximale vergoeding verschillend. Het is belangrijk dat u dit vooraf goed doorneemt met de gemeente, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Onze letselschadejuristen helpen u hier graag mee.

Claim de verhuiskosten na letselschade en bel voor een gratis afspraak:

Contact opnemen076-2043188