Letselschade arbeidsongeval

Letselschade claimen na een bedrijfsongeval, uw recht op schadevergoeding

Bent u slachtoffer geworden van een bedrijfsongeval? U kunt uw schade verhalen op uw werkgever met respect voor werkrelatie. Letselverhalen is hiervoor de aangewezen specialist: we helpen u graag met gratis advies, tips en zorgen voor het claimen van eventuele letselschade.

U heeft recht op een vergoeding voor de schade die u als gevolg van het ongeval lijdt. Slachtoffers van een bedrijfsongeval hebben vaak ernstig letsel opgelopen, dit kan een grote emotionele impact hebben op u en op uw directe leef- en werkomgeving. Dat begrijpen we. Het is verstandig om bij letselschade na een ongeval op het werk, gespecialiseerde hulp in te schakelen. Bij LetselVerhalen bent u in goede handen en wordt u persoonlijk bijgestaan in het verhalen van een rechtvaardige en maximale schadevergoeding.

Wat moet u daarvoor doen?

Er moet bewezen worden dat uw werkgever hiervoor aansprakelijk is. Veelal kan dit aan de hand van het rapport van de arbeidsinspectie en getuigenverklaringen of foto’s. LetselVerhalen vraagt voor u gratis het rapport bij de Arbeidsinspectie op.

Letselschade claimen bij werkgever

Uw werkgever is doorgaans verzekerd voor ongevallen op de werkvloer, in dat geval nemen wij contact op met de aansprakelijke verzekering. Wij respecteren uw werkrelatie met uw werkgever en zorgen ervoor dat deze niet geschaad wordt. Wanneer u denkt dat de goede werkrelatie in het gedrang komt, meld u dit gerust aan onze specialisten, zij treden in goed overleg met uw werkgever. LetselVerhalen inventariseert  vervolgens samen met u uw letselschade.

Je kunt ons dagelijks op werkdagen tot 17.00 uur bereiken. Bel ons gerust, en wij vertellen je hoe je een een schadeclaim voor een ongeval op de werkvloer kunt indienen. Dit advies aan jou is 100% gratis.

Buiten de openingstijden mail je ons via info@letselverhalen.nl. De eerstvolgende werkdag nemen onze specialisten contact met je op om het ongeval op de werkvloer en je kansen op schadevergoeding te bespreken.