Inkomensverlies zelfstandigen na letselschade

Wij begeleiden u als zelfstandige bij het claimen van inkomensverlies na letselschade. Wanneer een zelfstandige zonder personeel letsel oploopt en daardoor letselschade lijdt, ondervindt hij daar financieel nadeel van. De ondernemer kan zijn werk niet meer uitvoeren en draait daardoor geen omzet meer. Wanneer een zelfstandig ondernemer letselschade lijdt, is het dus van belang dat we direct actie ondernemen.

Om de gederfde inkomsten in kaart te brengen, maken we een vergelijking tussen het inkomen van de situatie zonder ongeval en het feitelijke inkomen na het ongeval. Hierdoor verkrijgen we inzicht in de economische waarde van de arbeid van de ondernemer.

Inkomensverlies Besloten Vennootschap

Wanneer u als zelfstandige in een BV letselschade oploopt, wordt in de meeste gevallen uw loon doorbetaald. In dit geval kan de BV het nettobedrag terugvorderen van de aansprakelijke verzekeraar tijdens de arbeidsongeschiktheid van de zelfstandige.

Inkomensverlies eenmanszaak of zzp’er

Als zzp’er of ondernemer met een eenmanszaak kunt u uw netto inkomstenderving claimen als schade. Dit betekent de gemiste omzet min de:

  • Gemaakte (personeels)kosten
  • Afschrijvingen
  • Btw
  • Inkomstenbelasting
Contact opnemen076-2043188

Goede service, er wordt eerst geluisterd naar je verhaal en daarna besproken wat de volgende stappen zijn.

LetselVerhalen helpt u gratis bij het claimen van inkomensverlies na letselschade voor u als zelfstandig ondernemer.

Inkomensverlies claimen

  • Landelijk werkzaam om uw inkomensverlies te claimen
  • We komen bij u langs om uw letselschade te bespreken
  • Gratis rechtshulp door onze ervaren juristen
  • Goede communicatie bij het claimen van de schade

Gratis hulp bij het claimen van uw schade

Wilt u weten of u recht heeft op de vergoeding van uw inkomensverlies? Onze specialistische letselschadejuristen adviseren en begeleiden u graag bij het claimen van het verlies na letselschade. Tijdens het gehele juridische en financiële traject begeleiden en ondersteunen we u, zodat u zich volledig kunt bezighouden met uw herstel. Wij heten u van harte welkom op ons hoofdkantoor in Breda of op een van onze vestigingen in UtrechtAmsterdamMaastrichtTerneuzen of Hilversum voor een kennismakingsgesprek. Wij komen ook graag bij u thuis.

Financiële gevolgen voor een zelfstandig ondernemer

Als de zelfstandig ondernemer voordat het ongeval plaatsvond, voldoende omzet draaide en daaruit de premie voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft betaald, keert de verzekeraar de uitkering uit op basis van de gemaakte afspraken. Het kan voorkomen dat er een lange wachttijd is, in dit geval krijgt u de uitkering pas na een aantal weken of maanden.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering bij letselschade

Wanneer u letselschade heeft opgelopen, doet u een beroep op uw arbeidsongeschiktheidsverzekering. Heeft u als zelfstandige geen arbeidsongeschiktheidsverzekering, dan zal uw omzet direct wegvallen. Het is belangrijk om in dat geval een vervangende arbeidskracht in te huren. Het vervelende hierbij is dat alleen de zelfstandig ondernemer zijn schade kan vorderen en dit in privévermogen moet houden.

Dat wil zeggen dat de eventuele uitkering van de letselschade of het voorschot daarop, via de privérekening loopt en exclusief btw uitbetaald wordt. Met het voorschot kan de zelfstandige het loon van de vervanger betalen en vervolgens de btw weer terugvorderen.

Berekenen van de letselschade voor de zelfstandige

De berekening van de letselschade wordt gemaakt op basis van de gederfde winst op jaarbasis. Er wordt een vergelijking gemaakt tussen de winst nu de zelfstandige arbeidsongeschikt is en wat de winst zou zijn als het ongeval nooit had plaatsgevonden.

Claim het inkomensverlies na letselschade en bel voor een gratis afspraak:

Contact opnemen076-2043188