Loonregres

Loonregres is het proces waarbij kosten voor de arbeidsongeschiktheid van een werknemer verhaald worden op de veroorzaker van het ongeval. Zeker bij een langdurige arbeidsongeschiktheid die veroorzaakt is door een derde partij is er sprake van een grote kostenpost voor de werkgever. LetselVerhalen helpt hij bij het proces van loonregres en zorgt ervoor dat u de maximale vergoeding krijgt voor de opgelopen schade. U profiteert bij ons van de volgende voordelen:

 • Werken op basis van no cure no pay
 • Vaste contactpersoon
 • Ondersteuning werkgever en werknemer
 • Snelle afwikkeling
 • Maximale vergoeding van loonkosten

In 60 seconden weet u wat u kunt verhalen. Bekijk de video

Schadevergoeding voor de werkgever bij letselschade van de werknemer

Letselschade is voor zowel de werknemer als de werkgever ingrijpend. Zorgen om het welzijn van de werknemer, de loondoorbetalingsverplichting en andere kosten komen daarbovenop. Vaak beschikt u als werkgever niet over de juridische kennis of de mogelijkheden om uit te zoeken wat uw rechten zijn. Neem daarom contact met ons op om uw situatie te bespreken.

Contact opnemen0900 1114888

Netto loonkosten en re-integratiekosten verhalen

Als werkgever bent u tijdens de arbeidsongeschiktheid verplicht om gedurende twee jaar minimaal 70% van het loon van de werknemer door te betalen. Dit geldt ook wanneer er een derde partij betrokken is die de schade veroorzaakt heeft. Daarbij komen vaak ook nog kosten van Arbobegeleiding en de re-integratie van uw werknemer kijken. Zelfs als u verzekerd bent tegen loondoorbetaling zijn de financiële gevolgen meestal groot. LetselVerhalen kan de gemaakte kosten verhalen op de aansprakelijke partij. Denk daarbij aan het doorbetaalde loon tijdens de ziekte van de werknemer, maar ook de extra kosten op het gebied van re-integratie.

In onderstaand rekenvoorbeeld ziet u een indicatie van een schadevergoeding. Natuurlijk is iedere situatie uniek en daarom bekijken we altijd wat haalbaar is voor uw situatie. Bij loonregres hoeft de arbeidsongeschiktheid niet tijdens werktijd zijn ontstaan. Ook wanneer uw werknemer buiten werktijd wordt aangereden en daardoor een tijd niet kan werken, zijn de kosten te verhalen op de bestuurder.

Rekenvoorbeeld:

 • Werknemer verdient een nettosalaris van €1.800,- per maand
 • Werknemer loopt letsel op door toedoen van een ander
 • Er is sprake van volledige arbeidsongeschiktheid gedurende 6 maanden
 • Reintegratietraject en aanpassing van de werkplek

Totaal te vorderen schadevergoeding (inclusief geschatte reintegratiekosten) €25.000,-

Onze werkwijze bij loonregres

LetselVerhalen is specialist op het gebied van loonregres en verhaalt de voor u geleden schade op de aansprakelijke partij. Het gaat daarbij om netto loonkosten en re-integratiekosten. We gaan daarbij zorgvuldig te werk en doorlopen alle stadia van het schaderegelingstraject; van het aansprakelijk stellen tot en met de daadwerkelijke incasso van het bedrag waar u recht op heeft. Onze medewerkers zorgen daarbij voor een overzichtelijke documentatie van uw aanspraken. Bij onze werkwijze maken we gebruik van een 4-stappenplan om u te helpen de financiële schade af te wikkelen.

In de meeste gevallen staan onze medewerkers rechtstreeks in contact met de aansprakelijkheidsverzekeraar, waardoor we tot een snelle afwikkeling komen. Waar nodig wordt een procedure gevoerd, uiteraard in overleg met u. In beide gevallen werkt LetselVerhalen intensief samen met medici, arbeidsdeskundigen, gespecialiseerde advocaten en uw eigen accountant.

No cure no pay

Bij LetselVerhalen werken we bij loonregres meestal op basis van no cure no pay. Dit houdt in dat we de kosten pas in rekening brengen wanneer de schadeclaim daadwerkelijk gehonoreerd is. In het algemeen zorgen we ervoor dat de aansprakelijke partij ook de kosten voor onze werkzaamheden betaalt. U weet bij Letselverhalen dus van tevoren waar u aan toe bent, zonder verrassingen achteraf. Daarbij informeren onze medewerkers u doorlopend over de voortgang van uw dossier, hier heeft u zelf geen omkijken meer naar.

Letselschade werknemer

Indien gewenst staan wij uw werknemer bij op het gebied van zijn persoonlijk geleden letselschade. Eventueel helpen wij de werknemer bij het verhalen van kosten en het krijgen van smartengeld door de veroorzaker van het ongeval. Uitgangspunt daarbij is - indien mogelijk - een snelle en verantwoorde terugkeer in de functie. LetselVerhalen treedt op voor de werkgever en de werknemer. We nemen u de zorg uit handen en realiseren een adequate en correcte vergoeding, terwijl u zich richt op uw bedrijfsvoering.

Contact met LetselVerhalen

Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden om uw kosten te verhalen? Maak dan met behulp van onderstaande buttons een vrijblijvende afspraak met een van onze letselschade experts. Dit kan zowel bij u thuis als bij ons op kantoor.

Contact opnemen0900 1114888

Keurmerk

 

 

Voordelen van LetselVerhalen

 • Landelijk werkzaam
 • Gratis rechtshulp
 • Goede communicatie
 • Keurmerk letselschade

Heeft u vragen?

Telefoonnummer: 0900-11148880900-1114888
E-mail: office@letselverhalen.nl

Contact

Letselschade opgelopen

Doe je verhaal