Reiskostenvergoeding na letselschade

Wanneer u of uw directe naaste, slachtoffer is geworden van een verkeersongeval ligt de eerste focus op herstellen. In sommige gevallen wordt het slachtoffer opgenomen in het ziekenhuis en om daarna tijdelijk verder te herstellen in een revalidatiecentrum.

Wist u dat de reiskosten van naasten voor het bezoeken van het slachtoffer én de reiskosten die het slachtoffer maakt voor zijn bezoeken aan onder anderen artsen en belangenbehartigers, gedeeltelijk vergoed worden?

 “Onze dochter heeft als gevolg van verkeersongeval, hersenletsel opgelopen, hierdoor heeft zij weken in een Academisch Ziekenhuis gelegen. Dagelijks reden we 80 km om bij haar te kunnen zijn. LetselVerhalen vertelde ons dat onze vervoerskosten deels vergoed werden vanuit de Kilometervergoeding Richtlijn. We zijn blij dat LetselVerhalen ons hierin heeft geholpen” Bouke en Lise – Zundert. 

De juristen van LetselVerhalen helpen u gratis bij het claimen van een reiskostenvergoeding wanneer er sprake is van gemaakte vervoerskosten. Laat u voorlichten door ons juristen, neem contact op voor een gratis afspraak.

Contact opnemen

 • Landelijk werkzaam
 • Gratis rechtshulp
 • Goede communicatie
 • Keurmerk letselschade

Reiskostenvergoeding en Richtlijn kilometervergoeding

LetselVerhalen conformeert zich aan de definitie van Letselschade Richtlijn kilometervergoeding. Deze oorspronkelijk richtlijn is, in combinatie met de NPP richtlijn ziekenhuisdaggeldvergoeding, ingegaan op 25 februari 1999. Per 1 januari 2009 zijn de richtlijnen inzake kilometervergoeding en ziekenhuiswachtgeldvergoeding losgekoppeld. Per januari 2016 is de richtlijn niet gewijzigd. Bekijk de veelgestelde vragen over de Richtlijn kilometervergoeding.

Onder de normering van de kilometervergoeding vallen:

 • Personenauto
  Voor reizen met een personenauto bedraagt de vergoeding € 0,26 (sinds 1 januari 2017) voor de eerste 2.000 km per jaar per claimgerechtigde. Als jaar geldt in deze: telkens een jaar na de schadedatum. Bij meer dan 2.000 gereden km per schadejaar adviseert de Letselschade Raad de vergoeding concreet vast te stellen. Dat kan op basis van de gangbare ANWB-tabellen, waarbij zowel de vaste als de variabele kosten als uitgangspunt voor de vergoeding gelden.
 • Openbaar vervoer
  Bij gebruik van openbaar vervoer worden de daadwerkelijke gemaakte kosten vergoed.
 • Taxi
  De daadwerkelijke taxikosten worden vergoed, indien het openbaar of eigen vervoer geen passende voorziening blijkt te zijn. Hierbij moet worden gedacht aan een medische indicatie of de afwezigheid van eigen vervoer of openbaar vervoer e.d.

LetselVerhalen: uw hulp bij het claimen van letselschade

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u weten of u recht heeft op een letselschadevergoeding? De professionele letselschadejuristen van LetselVerhalen steunen u graag bij uw letselschadezaak en bij het claimen van letselschade. Wij verzorgen het gehele juridische en financiële traject, zodat u zich volledig kunt focussen op uw herstel. Voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek maken wij graag een afspraak bij u thuis. U bent ook van harte welkom op ons hoofdkantoor in Breda of op een van onze vestigingen in Utrecht, Amsterdam, Maastricht, Terneuzen of Hilversum.

LetselVerhalen: het verhalen van letselschade met oprecht oor en oog voor het verhaal achter het letsel. Bel voor een gratis afspraak 076-2043188 of maak direct een afspraak via emailadres info@letselverhalen.nl.

Contact opnemen