Letselschade claimen: gratis juridische hulp

Wanneer u letselschade heeft opgelopen door bijvoorbeeld een verkeersongeluk, een bedrijfsongeval of een medische fout, dan kunt u in veel gevallen de opgelopen letselschade claimen bij de aansprakelijke partij. Bij LetselVerhalen begrijpen we als geen ander hoe gecompliceerd dit proces kan zijn, vandaar dat onze letselschadespecialisten u gratis juridisch bijstaan tijdens het hele traject.

 • Gratis juridische hulp: van het eerste advies tot het voeren van een rechtszaak
 • We helpen iedereen met letselschade
 • We luisteren naar uw verhaal en situatie, zodat we optimaal resultaat bereiken
 • Vaste contactpersoon die altijd volledig op de hoogte is
 • Hulp bij het claimen van een maximale vergoeding

Wilt u graag eens vrijblijvend uw persoonlijke situatie met ons bespreken? Neem dan gerust contact op via de onderstaande groene button. LetselVerhalen staat u graag bij, zodat u zich volledig op uw herstel kunt richten.

Gratis juridische hulp om letselschade te claimen

Bij LetselVerhalen wordt u persoonlijk bijgestaan in het verhalen van uw letselschade. In Nederland is het zo geregeld dat de aansprakelijke partij, meestal diens verzekeraar, onze kosten vergoedt. Voor u is onze dienstverlening dus kosteloos. LetselVerhalen neemt uw zaak gratis in behandeling. Ook als onze kosten niet volledig worden vergoed, verzekeren we u dat wij geen kosten bij u in rekening brengen. LetselVerhalen zorgt ervoor dat u een rechtvaardige en maximale vergoeding voor uw letselschade ontvangt. We nemen uw zorgen uit handen, en dat geeft rust. U kunt zich richten op uw herstel. LetselVerhalen verzorgt voor u het gehele juridische en financiële traject. Met onze hulp kunt u onder andere de volgende schadeposten claimen:

Materiële schade

 • Verlies van inkomsten, ook van nevenactiviteiten
 • Schade aan uw pensioen
 • Eigen gemaakte medische kosten
 • Kosten voor het onderhouden van woning en tuin
 • Huishoudelijke hulp
 • Kosten voor overnachtingen en uw verblijf in een ziekenhuis of revalidatiecentrum
 • Gemaakte reiskosten, telefoonkosten en hulpkosten
 • Schade aan kleding en andere eigendommen
 • Kosten om schade buiten het gerechtshof te verhalen op de tegenpartij (buitengerechtelijke kosten)
 • Eventuele kosten om met tussenkomst van de rechter uw schade te verhalen op de tegenpartij (gerechtelijke kosten)

Immateriële schade

Onder immateriële schade rekenen we schade die u niet direct merkt in de portemonnee, zoals:

 • Emotionele schade
 • Smartengeld: de vergoeding voor een sterk verminderde levensvreugde en voor pijn. Hoe hoog de smartengeldclaim is, hangt af van de aard, de duur en de nasleep van het letsel en van uw persoonlijke omstandigheden

Zowel met materiële als immateriële letselschade hebben we ruime ervaring. Neem gerust contact op om te ondervinden hoe we u kunnen bijstaan.

In 4 stappen uw letselschade claimen

Het traject waarin u belandt als u letselschade heeft opgelopen, kan bijzonder complex zijn en de nodige tijd in beslag nemen. Des te geruststellender is het dat u doorlopend kunt rekenen op hulp en advies van onze letselschadespecialisten. We zorgen voor een totaaloplossing en kennen de weg in het doolhof van wetten en regels. Bij LetselVerhalen werken we volgens een 4-stappenplan om u de beste persoonlijke hulp te bieden en uiteindelijk een passende schadevergoeding te claimen voor uw letselschade.

Stap 1: het intakegesprek

Heeft u contact met ons opgenomen? Dan plannen we met u een afspraak in voor een persoonlijk intakegesprek. Dit gesprek kan zowel bij u thuis als bij ons op kantoor plaatsvinden. We bespreken met u de toedracht van het ongeval, het opgelopen letsel, de schadeposten waar u mee te maken heeft en uw algehele situatie. U heeft volop ruimte om uw persoonlijke verhaal te vertellen, wat u overigens ook helpt bij het verwerken van de ingrijpende gebeurtenis. LetselVerhalen biedt u graag een luisterend oor.

Meer lezen over het intakegesprek.

Stap 2: gegevens verzamelen

Na het intakegesprek beginnen we met het aanleggen van uw persoonlijke letselschadedossier. In dit dossier nemen we alle relevante gegevens op ten aanzien van uw situatie. Hierin worden niet alleen specifieke details omtrent uw letselschade opgenomen, maar ook bijzonderheden over u als persoon. Het doel is om tot een totaaloplossing te komen die recht doet aan uw persoonlijke omstandigheden.

Meer lezen over het verzamelen van gegevens.

Stap 3: aansprakelijkheid vaststellen

Zodra alle waardevolle gegevens verzameld zijn, kunnen we vaststellen wie aansprakelijk is voor de vergoeding van uw schade. LetselVerhalen legt contact met de aansprakelijke partij en neemt u hierbij alle zorg uit handen. In de meeste gevallen wordt aansprakelijkheid erkend, in een zeldzaam geval wordt er een procedure gevoerd.

Meer lezen over aansprakelijkheid.

Stap 4: uw schadevergoeding

Gedurende het complete traject houden onze letselschadespecialisten uw herstel nauwlettend in het oog. Zodra het medisch verantwoord is, komen we tot een definitieve regeling van de letselschade. De schadevergoedingsvordering dienen we in bij de aansprakelijke partij of diens verzekeraar.

Meer lezen over de schadevergoeding.

Ons team: betrouwbaar, betrokken en resultaatgericht

Zoals u heeft kunnen lezen, komt er veel kijken in het gehele traject van het schade claimen. Het is om deze reden niet alleen gebruikelijk om u te laten bijstaan, maar bovenal noodzakelijk. LetselVerhalen is hiervoor de aangewezen expert. We nemen u graag alle zorg uit handen en begeleiden u gedurende het complete traject. Zo voelt u zich weer (financieel) zeker en gerust, zodat u zich weer zonder zorgen op de toekomst kunt richten. Maak kennis met ons team van letselschadespecialisten.

Deze mensen hebben al succesvol letselschade geclaimd

LetselVerhalen is méér dan betrokken bij al haar cliënten. Vandaar ook onze naam: het verhalen van letselschade met oprechte betrokkenheid voor uw persoonlijke verhaal achter het letsel. U staat bij ons altijd centraal. Lees hieronder de verhalen van verschillende cliënten waarvoor we al letselschade hebben mogen claimen.


 • Jackie

  Leeftijd tijdens ongeluk: 53 jaar

  Categorie letsel: Gevallen na werkzaamheden

  Bekijk verhaal


 • Stefanie

  Leeftijd tijdens ongeluk: 31

  Categorie letsel: Verkeersongeval

  Bekijk verhaal


 • Karen van de Wiel

  Leeftijd tijdens ongeluk: 45

  Categorie letsel: Verkeersongeval (auto)

  Bekijk verhaal


 • Maatje Mangnus

  Leeftijd tijdens ongeluk: 46

  Categorie letsel: Verkeersongeval

  Bekijk verhaal


 • Ria

  Leeftijd tijdens ongeluk: 51

  Categorie letsel: Verkeersongeval

  Bekijk verhaal


 • Corry Broek

  Leeftijd tijdens ongeluk: 73

  Categorie letsel: Gevallen na werkzaamheden

  Bekijk verhaal


 • Bram van Loon

  Leeftijd tijdens ongeluk: 23

  Categorie letsel: Verkeersongeval

  Bekijk verhaal


 • João Vieira

  Leeftijd tijdens ongeluk: 50

  Categorie letsel: Arbeidsongeval

  Bekijk verhaal


 • Marianne van der Put

  Leeftijd tijdens ongeluk: 80 jaar

  Categorie letsel: Fietsongeval

  Bekijk verhaal

Hulp nodig bij letselschade claimen? Neem contact op!

Heeft u hulp of advies nodig bij letselschade claimen of bespreekt u met ons graag eens uw persoonlijke situatie? Neem dan gerust contact met ons op via 076-2043188 of info@letselverhalen.nl. Het is ook mogelijk om het onderstaande contactformulier in te vullen.

Veelgestelde vragen over letselschade claimen

Heeft u nog vragen over het claimen van letselschade? Lees dan eerst onze veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via 076-2043188 of info@letselverhalen.nl.

Wat kan ik allemaal claimen bij letselschade?

Er zijn diverse schadeposten die u kunt claimen als u letselschade heeft opgelopen door het toedoen van een ander. Deze posten worden onderverdeeld in materiële en immateriële schade. Onder materiële schade vallen zaken als inkomensverlies en gemaakte kosten voor vervoer of ziekenhuis. Onder immateriële schade vallen zaken als emotionele schade.

Hoelang duurt het proces van letselschade claimen?

Een letselschadezaak kan snel afgehandeld worden, maar het is ook mogelijk dat het jarenlang duurt. De daadwerkelijke duur van het letselschade claimen is afhankelijk van de complexiteit van uw situatie. Neem contact met ons op en we helpen u zo goed en snel mogelijk.

Uw naam*
Uw e-mailadres *
Telefoonnummer
Neem contact met mij op: *
Onderwerp
Bericht *