Oorzaken letselschade

Heeft u letselschade opgelopen waar iemand anders voor aansprakelijk is? We vertellen u graag meer over wat letselschade is, welke soorten er zijn en hoe we u kunnen helpen bij uw letselschadeclaim.

Wilt u direct in contact komen met een van onze letselschadespecialisten?

Vertel ons uw verhaal Claim online uw letselschade

 • 100% gratis juridische hulp
 • Vast contactpersoon die op de hoogte is van uw zaak
 • We helpen bij het claimen van een maximale vergoeding

Snel naar:

Wat is letselschade?

Allereerst is het goed om te weten wat letselschade eigenlijk is. Letselschade is de schade die men oploopt als gevolg van een (verkeers-)ongeval door eigen of andermans schuld, een medische fout, een arbeidsongeval, sport- en spelongeval, van een gebrek in een product of gebouw of van het onvoorspelbare gedrag van dieren (zoals een paardrijdongeval of hondenbeet). Letselschade is op te splitsen in materiële letselschade en immateriële letselschade.

Wanneer heb ik recht op letselschade?

U heeft niet per definitie recht op een schadevergoeding voor letselschade als u schade door een ander heeft opgelopen. We horen daarom graag uw verhaal. Aan de hand hiervan kunnen we namelijk kijken naar:

 • De oorzaak
 • Uw rol in het ongeval
 • De ernst van uw opgelopen schade

Het is namelijk belangrijk dat u kunt bewijzen dat u recht heeft op de letselschadevergoeding. Hiervoor moeten we allereerst de aansprakelijkheid vaststellen en het verband van de schade en het ongeval. In de meeste gevallen heeft u, zelfs als u zelf een rol heeft gespeeld in de oorzaak, recht op een schadevergoeding.

Vertel ons uw verhaal Claim online uw letselschade

Verschillende oorzaken letselschade

We onderscheiden verschillende soorten letselschade in de letselschadebranche. De een heeft meer emotionele impact en de ander meer lichamelijke impact. Voor iedere soort letselschade moet de verantwoordelijke partij een schadevergoeding betalen.

 • Verkeersongeval

  In het verkeer zijn er diverse situaties waarin u met letselschade geconfronteerd kunt worden: als bestuurder of inzittende van een motorrijtuig, op de fiets of te voet, in bus, tram, trein, metro of vliegtuig. Onze belangenbehartigers bespreken graag met u welke regels in uw persoonlijke situatie van toepassing zijn, en hoe deze worden uitgelegd en toegepast, zodat u exact weet waar u aan toe bent.

  Meer over letselschade na een verkeersongeval

 • Overlijdensschade

  Is er sprake van een schuld door een ander bij het overlijden? Wanneer iemand door de schuld van een ander om het leven komt, hebben nabestaanden een beperkt vorderingsrecht.Letselverhalen staat u bij met hulp, advies en het claimen van een schadevergoeding.

  Meer over letselschade na een overlijdensschade

 • Immateriële letselschade

  Immateriële letselschade is de psychologische- en emotionele schade die u oploopt door toedoen van een van een ander. Dit is bijvoorbeeld het verlies van levensvreugde of het oplopen van een trauma. Wanneer u immateriële letselschade oploopt kunt u smartengeld verhalen bij de andere partij.

  Meer over immateriële letselschade

 • Materiële letselschade

  De materiële letselschade die u oploopt is direct uit te drukken in geld. Dit zijn bijvoorbeeld beschadigingen aan uw eigendommen of misgelopen inkomen door letsel. Als u door toedoen van een ander materiële letselschade heeft opgelopen, dan kunt u een schadevergoeding claimen. Onze letselschade juristen helpen u graag. Meer over materiale letselschade

Letselschade claimen

Heeft u schade opgelopen door toedoen van een ander? Neem dan zo snel mogelijk contact op met een letselschadespecialist als LetselVerhalen. Er bestaat een grote kans dat u uw letselschade (deels) kunt claimen. We begrijpen heel goed hoe gecompliceerd dit proces is en dat u zich hier verder liever niet mee bezig wilt houden, maar dat u zich wil focussen op uw herstel. LetselVerhalen neemt u daarom alles uit handen en u krijgt een vaste contactpersoon toegewezen, zodat u altijd te maken heeft met een vertrouwd iemand die te allen tijde op de hoogte is van uw zaak.

Schakel LetselVerhalen in

Vraagt u zich af of u recht heeft op een letselschadevergoeding of wilt u graag uw letselschade claimen met de hulp van een professional? Schakel de specialisten van LetselVerhalen in! Zij bekijken iedere situatie individueel en vertellen u of én hoe u een eerlijke schadevergoeding kunt claimen. Dit advies is 100% gratis. Als u er klaar voor bent, gaan we verder met uw zaak om de schade daadwerkelijk te claimen.

Vertel ons uw verhaal Claim online uw letselschade

Nationaal keurmerk letselschade

Het is belangrijk dat u een letselschadespecialist inschakelt die in het Register Letselschade staat en in het bezit is van het Nationaal Keurmerk Letselschade. Het doel van dit keurmerk is dat de aangesloten bedrijven voldoen aan de strenge gedragscodes en de strenge controles. Men kan hierdoor goed zien welke letselschade belangenbehartiger daadwerkelijk hoogwaardige dienstverlening levert.

Maak kennis met ons betrokken team

We laten u graag kennismaken met ons betrokken en resultaatgerichte team.


 • Maatje Mangnus

  Leeftijd tijdens ongeluk: 46

  Categorie letsel: Verkeersongeval

  Bekijk verhaal


 • Corry Broek

  Leeftijd tijdens ongeluk: 73

  Categorie letsel: Gevallen na werkzaamheden

  Bekijk verhaal

Lees meer letselschade verhalen

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen over letselschade of wilt u graag uw schade claimen met de hulp van LetselVerhalen? Neem dan contact met ons op! U bereikt ons via 076-2043188 of ons contactformulier.

Uw naam*
Uw e-mailadres *
Telefoonnummer
Neem contact met mij op: *
Onderwerp
Bericht *