Stichting Jij Staat in het Zonnetje

15 Januari, 2021 16:31

Het seminar van Jij staat in het zonnetje 15 juni 2023 gaat niet door en wordt verplaatst naar een passende datum in november 2023.
Met een nieuwe datum willen meer mensen de mogelijkheid bieden om aanwezig te kunnen zijn bij dit waardevolle event. Via deze pagina houden we u op de hoogte, de nieuwe datum wordt zo spoedig mogelijk gedeeld.
Wij vertrouwen op uw begrip. Wilt u reageren, stuur ons een bericht via secretariaat@letselverhalen.nl

Stichting Jij staat in het zonnetje, het maatschappelijke initiatief van Letselverhalen. Vanaf 2021 doneert LetselVerhalen voor elke nieuwe cliënt een financiële bijdrage in deze Stichting..

Stichting Jij staat in het zonnetje organiseert activiteiten en initiatieven voor de betrokken familieleden en het letselschadeslachtoffer. Met als doel een waardevolle herinnering en ervaring realiseren.

Vooraankondiging seminar NAH in het gezin op 15 juni 2023 in congrescentrum Achmea te Zeist
13.00 – 18.00 uur

Ben je partner, familie of mantelzorger van iemand met NAH, of ben je schadeprofessional? Dit seminar is voor jou, jij staat in het zonnetje!

Update november 2022

Dit is Sabine! Zij is vandaag door haar man Remco in het zonnetje gezet omdat zij, sinds zijn verkeersongeval, 24 uur per dag zijn steunverlaat is. Remco werd frontaal aangereden door een dronken tegenligger en heeft hierbij ernstig beenletsel opgelopen. Sabine en Remco gaan samen een dagje fijn ontspannen.

Sabine

Update augustus 2022

Dit zijn de echtgenoot en dochter van onze cliënte Sandra! Zij heeft haar man en dochter verrast met een droomuitsta naar Euro Disney. Sandra werd slachtoffer van een verkeersongeval en heeft hieraan ernstige whiplash klachten overgehouden. Stichting Jij staat in het zonnetje aan het familieuitje een financiële bijdrage geleverd.

Sandra met haar man en dochter.

Update  juil 2022

Vandaag, 7 juli 2022 vond de eerste landelijke bijeenkomst plaats waar naasten van letselschadeslachtoffers in het zonnetje gezet werden. De focus lag op naasten van mensen die letselschade opgelopen hebben en niet-aangeboren hersenletsel (NAH) hieraan overgehouden hebben. Simon Bakker, neuropsycholoog en Anne gaven ons inzicht in de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel op het brein, Janita van Bruggen van MetZorg hield een verdiepende lezing over ‘levend verlies’, Marjo Huijgens vertelde over haar ervaringen als moeder van een verkeersslachtoffers met blijvende niet-aangeboren hersenletsel. Tenslotte,  Albrecht Bouwman vertelde als ervaringsdeskundige over niet-aangeboren hersenletsel n het gezin (Albrecht Bouwman – NAH in het gezin).  Het congres heeft warme supporters zoals Slachtofferhulp Nederland, MetZorg, Achmea en NLE zodat naasten het congres gratis hebben mogen bezoeken.

Een impressie van de succesvolle bijeenkomst op 7 juli 2022.

Van het seminar hebben we een leuke compilatie gemaakt, terugkijken klik op de link:

Download bijlage 
Beschikbaar tot 19 nov. 2022

 

Stichting Jij staat in het zonnetje :

  1. ondersteunt initiatieven die gericht zijn op de hulpverlening voor kinderen, broers en zussen en/of partner van een (overleden) letselschadeslachtoffer in Nederland.
  2. organiseert dagactiviteiten voor de kinderen, broers en zussen en/of partner van een (overleden) letselschadeslachtoffer.

Zij hebben, naast het slachtoffer, ook extra aandacht nodig bij de verwerking . Zij worden dagelijks geconfronteerd met de gevolgen die de letselschade van hun dierbare met zich meebrengt en waar zij zelf niets aan kunnen doen. Er kan sprake zijn van een gespannen thuissituatie als gevolg.

Kinderen, broers en zussen krijgen niet de kans om écht kind te zijn en kunnen in een sociaal isolement terechtkomen. Zij hebben behoefte aan plezier en ontspanning, positieve aandacht en een onbezorgde jeugd. Aspecten die een kind nodig heeft om op te groeien tot een gelukkig en evenwichtig persoon.

Stichting Jij staat in het zonnetje wil een waardevolle herinnering en een positieve ervaring realiseren. Met deze succeservaring wordt het zelfvertrouwen versterkt en draagt bij aan het realiseren van een nieuw toekomstperspectief. Daarnaast betekent een het een ontlasting van de thuissituatie waardoor ouders, broertjes en zusjes even op adem kunnen komen en nieuwe energie op kunnen doen.

Notaris Stolker draagt onze Stichting een warm hart toe en heeft de inschrijving gesponsord. Hiervoor zijn wij Notaris Stolker heel erkentelijk.
https://www.notarisstolker.nl/contact-en-route/

Wil je meer weten of iemand in het zonnetje zetten?

Interesse? Bel of mail: j.dingemanse@letselverhalen.nl of 06-13203887