Aangepaste woning na letselschade

Wanneer u of uw directe naaste, slachtoffer is geworden van een verkeersongeval ligt de eerste focus op herstellen. Het slachtoffer kan worden opgenomen in het ziekenhuis om daarna tijdelijk verder te herstellen in een revalidatiecentrum.

“Onze vader heeft auto ongeluk gehad met ingrijpende gevolgen voor de thuissituatie. Onze ouders wilden graag in hun vertrouwde huis blijven wonen. Er is een slaapkamer op de begane grond gerealiseerd. LetselVerhalen heeft ons hierin wegwijs gemaakt en ons met de juiste partijen in contact gebracht. Wanneer onze moeder dit allemaal zelf hadden moeten uitzoeken… ” familie Lensen,  Wijchen.

LetselVerhalen helpt u gratis bij het claimen van de kosten van het aanpassen van uw woning. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Contact opnemen

  • Landelijk werkzaam
  • Gratis rechtshulp
  • Goede communicatie
  • Keurmerk letselschade

Wat valt er onder de aanpassingen van een woning?

In sommige gevallen zijn de gevolgen zo ingrijpend dat de woning aangepast dient te worden aan de beperkingen van de benadeelde. Met kleine of grotere aanpassingen kan de woning geschikt gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Drempels verwijderen
  • Bredere deuren
  • Lichtschakelaars op zithoogte
  • De keuken aanpassen
  • Een badlift of douchestoel
  • Een toiletverhoger
  • Elektrische deuropener
  • Lichtflitsbel

Wist u dat de kosten van deze aanpassingen vergoed worden door de aansprakelijke partij? De juristen van LetselVerhalen ondersteunen u en maken u wegwijs wanneer u denkt dat er sprake is van woningaanpassing. Laat u voorlichten door onze  juristen, neem contact op voor een gratis afspraak.

Aanpassingen woning vanuit de Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo)

Woningaanpassingen kunnen vergoed worden door uw gemeente, of door uw zorgverzekeraar. Sommige eenvoudige aanpassingen kunt u zelf regelen en moet u ook zelf betalen. Zijn de aanpassingen noodzakelijk om zelfstandig te blijven wonen en kunt u ze niet zelf realiseren? Dan is de gemeente verantwoordelijk voor de vergoeding van de aanpassingen (ook voor jeugd). Deze ondersteuning valt onder de Wmo, wet maatschappelijke ondersteuning.

Bij het Wmo-loket of het sociaal wijkteam van uw gemeente kunt u navragen of u recht heeft op een vergoeding. De gemeente kan een eigen bijdrage vragen voor een woningaanpassing. Ook als de aanpassing nodig is voor een kind onder de 18 jaar.

Gemeenten vergoeden ook woningaanpassingen voor mensen met een indicatie voor Wlz-zorg, die deze zorg thuis ontvangen. Voor mensen met een Wlz-indicatie geldt geen eigen bijdrage voor woningaanpassingen. Aan jongeren onder de 18 kan de gemeente wel een eigen bijdrage vragen.

Vergoeding via de zorgverzekeraar

Uw zorgverzekering kan sommige hulpmiddelen of aanpassingen vergoeden, zoals technologische hulpmiddelen om lichten, ramen en deuren te bedienen. Ook voor wek- en waarschuwingsapparatuur, zoals een lichtflitsbel voor mensen met een auditieve beperking valt onder de zorgverzekering. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Verhuisvergoeding

Sommige gemeenten kiezen ervoor om geen vergoeding voor een aanpassing te geven, maar een verhuisvergoeding. Bijvoorbeeld wanneer een aanpassing erg veel geld kost.

LetselVerhalen: uw hulp bij het claimen van letselschade

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u weten of u recht heeft op een letselschadevergoeding? Het aanpassen van een woning is een ingrijpende beslissing met financiële gevolgen. De juristen van LetselVerhalen zijn deskundig en begeleiden u hierin. Bel voor een gratis afspraak 076-2043188 of maak direct een afspraak via info@letselverhalen.nl

Contact opnemen