Stichting SeroxatClaim in de media

Nadat Rechtbank Midden-Nederland verklaarde voor recht dat geneesmiddelenfabrikant GlaxoSmithKline onrechtmatig gehandeld heeft door niet te waarschuwen voor ernstige bijwerkingen bij gebruik van het antidepressivum Seroxat door jongeren verschenen er verschillende artikelen over Stichting SeroxatClaim in de media.

Nieuwsupdate 28 juni 2019

Op 27 juni 2019 heeft onze advocaat Ron Lensen (06-30408376) van DITISRECHT advocatuur GlaxoSmithKline (GSK) aansprakelijk gesteld.

Het gaat om een collectieve actie die uitgaat van 33 slachtoffers van het gebruik van Seroxat op jeugdige leeftijd. Zij wensen hun schade (materiële schade en smartengeld) door GSK vergoed te krijgen.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar het persbericht.

https://www.letselverhalen.nl/uploads/documents/11963_persbericht-27-juni-2019-003.pdf

Op 16 februari 2019 verschenen de volgende artikelen in de Volkskrant en werd het nieuws verspreid via andere media kanalen

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/patienten-klagen-farmaceut-aan-om-gevaarlijke-psychische-bijwerkingen-antidepressivum~b66ec83c/
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/zou-deze-moeder-haar-kinderen-ook-gedood-hebben-zonder-antidepressivum-seroxat-~bd3a4864/
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/02/16/claim-om-hevig-bijwerkingen-antidepressivum-seroxat-bij-jongeren-a3654316

Op 18 februari 2019 nam Ron Lensen plaats aan tafel bij Radar.

https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/collectieve-claim-tegen-fabrikant-antidepressivum-om-gevaarlijke-bijwerkingen/

Patiënten klagen farmaceut aan om gevaarlijke psychische bijwerkingen an-­ti-­de-­pres-­si-­vum

Bekijk hier het artikel: https://www.volkskrant.nl/a-b66ec83c

Sinds september 2018 heeft Stichting Seroxat Claim aandacht gekregen van omroep Zeeland

Zie hieronder de artikelen:
https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/108426/Zeeuwen-gaan-strijd-aan-met-wereldwijde-medicijnenproducent
https://www.omroepzeeland.nl/media/51139/Terneuzenaar-getekend-door-te-jong-gebruik-antidepressivum
https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/108423/Terneuzenaar-getekend-door-te-jong-gebruik-antidepressivum

De Telegraaf schrijft over gevolgen Seroxat

Op 16 juni 2018 publiceerde De Telegraaf een artikel over de gevolgen van Seroxat naar aanleiding van de uitspraak van Rechtbank Midden-Nederland. In dit artikel komen de oprichters van Stichting SeroxatClaim, Gerard Eggebeen en Judith Dingemanse, aan het woord. Het artikel werd geschreven door medisch journalist René Steenhorst.

Van links naar rechts: René Steenhorst, Gerard Eggebeen en Judith Dingemanse

RTL Nieuws besteedt aandacht aan gevolgen van Seroxat

Op 17 juni 2018 berichtte ook RTL Nieuws over de uitspraak van de rechter. Hiervoor werden Gerard Eggebeen en advocaat Ron Lensen geïnterviewd door Marcel Maijer. Lees hier het artikel van RTL over de uitspraak van de rechter en Stichting SeroxatClaim.

SCHADE Magazine bericht over Seroxat

Het verhaal van Gerard Eggebeen en Stichting SeroxatClaim is nu ook te lezen op de website van SCHADE Magazine. Lees hier het artikel over Gerard Eggebeen en Stichting SeroxatClaim.

Blog op website Nederlands Comité voor de Rechten van de Mens

In dit bericht met informatie over eerdere claims tegen GlaxoSmithKline wordt ingegaan op de uitspraak van de rechter. U vindt de blog hier.