Samen sta je sterk met Stichting SeroxatClaim

Samen sta je sterk. Stichting SeroxatClaim komt op voor gedupeerden van het gebruik van Seroxat en andere middelen met daarin de stof paroxetine. Op 30 mei 2018 heeft de rechter geoordeeld dat geneesmiddelenfabrikant GlaxoSmithKline had moeten waarschuwen voor bijwerkingen zoals angststoornissen, agressie en suïcidaliteit bij het gebruik van het antidepressivum Seroxat door jongeren. Op 16 juni 2018 kreeg onze stichting landelijke aandacht met een artikel in de Telegraaf.

Vul nu een het formulier voor een groepsclaim of voor een individuele claim in en onze specialisten nemen binnen twee werkdagen contact met je op om je claim te bespreken.

Deelnemen aan de stichting

Stichting SeroxatClaim bundelt de krachten van de aangesloten individuele slachtoffers en zal voor hen een collectieve procedure gaan voeren tegen GlaxoSmithKline, de onderneming die Seroxat in Nederland op de markt heeft gebracht. Daaraan voorafgaand gaat de stichting onderhandelen over een eerlijke schadevergoeding.

De stichting is opgericht door Gerard Eggebeen, cliënt van LetselVerhalen en zelf slachtoffer van het gebruik van Seroxat op jonge leeftijd en Judith Dingemanse, bestuurder van LetselVerhalen en belangenbehartiger voor slachtoffers van letselschade.

De advocaat van de stichting is Ron Lensen. Voor Gerard Eggebeen voerde Ron Lensen de procedure die heeft geleid tot de baanbrekende uitspraak van Rechtbank Midden-Nederland op 30 mei 2018 in de zaak tegen GlaxoSmithKline.

Heb ik ook recht op een schadevergoeding?

LetselVerhalen helpt u bij het claimen van letselschade wanneer u ernstige klachten heeft ontwikkeld door het gebruik van het antidepressivum Seroxat of een ander middel met daarin de stof paroxetine. U kunt deelnemen aan de collectieve procedure door u in te schrijven bij de stichting. Ook is het mogelijk om individueel een procedure te starten tegen GlaxoSmithKline.

No cure no pay

Stichting SeroxatClaim biedt de bij haar aangesloten gedupeerden na het gebruik van Seroxat en andere middelen met daarin de stof paroxetine de mogelijkheid om voor een eenmalige deelnamebijdrage van € 295,- (organisatie en opzet groepsclaim) en verder op basis van ‘no cure no pay’ deel te nemen aan de collectieve rechtszaak met voorafgaand onderhandelingstraject tegen GlaxoSmithKline. Daarbij rekent de stichting een tarief van 25% van het behaalde voordeel.

Een voorbeeld: de schade die u heeft geleden (inkomensverlies, medische kosten en smartengeld) bedraagt
€ 195.000,-. Het no cure no pay-tarief van 25% voor de stichting is dan € 48.750, en u ontvangt € 146.250,-.

Voordelen van een groepsclaim

Door gezamenlijk een claim in te dienen via Stichting SeroxatClaim profiteert u van de volgende voordelen:

 • Bundeling van aangesloten individuele slachtoffers; samen sta je sterker.
 • Contact met lotgenoten (indien gewenst).
 • Professionele ervaren juridische begeleiding geeft rust.
 • Duidelijke financiële afspraken (eenmalige inschrijfbijdrage van € 295,-- + no cure no pay afspraak)

Wat kan ik zelf doen?

Belangrijk is inzicht in het medicijngebruik en het verloop van de klachten. Daarnaast is het wenselijk om een kopie te ontvangen van de patiëntenkaart van uw huisarts. Deze kunt u zelf opvragen bij uw huisarts.

Collectieve claim

De collectieve belangenbehartiging in de rechtszaak 'Stichting SeroxatClaim 2019-01' tegen GlaxoSmithKline (GSK) is gestart en de planning van de procedure, na afloop van het onderhandelingstraject, heeft een streefperiode van het eerste kwartaal 2019. Update februari 2019 Ons streven is om de Stichting SeroxatClaim te laten uitgroeien tot hét landelijk centrum voor gedupeerden van het gebruik van antidepressiva, gericht op collectieve belangenbehartiging en procesvoering. De Stichting heeft veel reacties ontvangen van volwassen gebruikers en deze hebben zich ook al aangesloten. Wij roepen daarom alle gedupeerden op zich aan te melden als deelnemer, zodat hun dossier opgenomen kan worden in de centrale databank. Bij een match kunnen we ook voor hen een passende collectieve actie ontwikkelen.

Lees meer over de voorwaarden waaronder u deelneemt aan de groepsclaim in het reglement Stichting SeroxatClaim.

Inschrijven groepsclaim via Stichting Seroxatclaim

Schrijf u via onderstaand inschrijfformulier in bij Stichting Seroxatclaim om deel te nemen aan een collectieve procedure tegen GlaxoSmithKline. Wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

Inschrijfformulier collectieve procedure Stichting SeroxatClaim

Uw naam:*
Uw e-mailadres*
Telefoonnummer*
Neem contact met mij op:
Beschrijving van uw situatie:*
In welk jaar ben jij Seroxat gaan gebruiken?
Hoe oud was jij toen je Seroxat bent gaan gebruiken?
Tot welke leeftijd heb je Seroxat gebruikt?
Wat zou jij willen dat deze procedure je oplevert?
Bestand
Stichting SeroxatClaim hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens, u leest hier meer over in onze privacyverklaring.

 

Ik heb de privacyverklaring en het deelnamereglement gelezen en ga hiermee akkoord.*


 

Individuele claim Seroxat

Wanneer u dit liever wilt, is individueel een procedure starten ook mogelijk. Advocaat Ron Lensen voerde al eerder met succes procedures tegen geneesmiddelenproducent GlaxoSmithKline. Via onderstaand inschrijfformulier kunt u hiervoor uw interesse tonen. De advocaat van de stichting neemt dan contact met u op voor een intake.

Inschrijfformulier individuele claim Seroxat

Uw naam:*
Uw e-mailadres*
Telefoonnummer
Neem contact met mij op:
Beschrijving van uw situatie:*
Wat zou jij willen dat deze procedure je oplevert?
Bestand
Stichting SeroxatClaim hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens, u leest hier meer over in onze privacyverklaring.

 

Ik heb de privacyverklaring en het deelnamereglement gelezen en ga hiermee akkoord.*


 

Vrienden van Stichting SeroxatClaim

De stichting wordt gesteund door ondernemingen, organisaties en particulieren die ieder op hun eigen wijze bijdragen aan onze activiteiten. Wij zijn hen hiervoor zeer erkentelijk. Deze vrienden zijn onder meer:

Uitspraak rechter 30 mei 2018

In deze rechtszaak waarbij LetselVerhalen samen met Ron Lensen de belangen van slachtoffer Gerard Eggebeen behartigde, werd het slachtoffer door de rechter in het gelijk gesteld. Geneesmiddelenfabrikant GlaxoSmithKline heeft ten onrechte nagelaten te waarschuwen voor ernstige bijwerkingen bij het gebruik van het antidepressivum Seroxat door jongeren.

Contact opnemen met Stichting SeroxatClaim

Heeft u vragen over Stichting SeroxatClaim of bent u benieuwd of u wellicht ook in aanmerking komt voor een schadevergoeding? Neem voor al uw vragen gerust contact op met Stichting SeroxatClaim via 076-2043188 of office@letselverhalen.nl. Wij nemen dan contact met u op.

Privacyverklaring Stichting SeroxatClaim

Stichting SeroxatClaim hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacyverklaring geven wij informatie over hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Stichting SeroxatClaim respecteert uw privacy en draagt er zorg voor dat uw persoonlijke gegevens altijd vertrouwelijk en in overeenstemming met de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), worden behandeld.

Stichting Seroxatclaim

Ceresstraat 35
4811 CB Breda
076-2043188
info@stichtingseroxatclaim.nl

Bereikbaarheid

 • Maandag:09.00-17.00 uur
 • Dinsdag:09.00-17.00 uur
 • Woensdag:09.00-17.00 uur
 • Donderdag:09.00-17.00 uur
 • Vrijdag:09.00-17.00 uur
 • Zaterdag:gesloten
 • Zondag:gesloten